2014. november 10., hétfő

Kerüljük el a pelenkakiütést!



Kezdő szülőként nem egyszerű tájékozódni  a babakrémek, fürdetők és pelusok világában. Fontos ezekről időben tájékozódni, mert a rosszul kiválasztott pelenka, vagy a mesterséges babakozmetikum  is pelenkakiütést okozhat.

Az újszülött, csecsemő és általában a babák bőre minden változásra érzékeny. Leggyakoribb eset a pelenka okozta irritáció. "Tudnivaló, hogy a baba bőre sima és minden irritációtól mentes. Az állandó nedvesség és a pelenka okozta dörzsölés a bőr kivörösödéséhez és irritáltságához vezet, ami nem a legkellemesebb és legkényelmesebb a gyermek számára. A jó hír az, hogy a pelenka okozta kiütés nem súlyos, és meg lehet előzni.

Jó tanács:



  • Tartsd a baba bőrét szárazon és tisztán, így kisebb az esélye a pelenkakiütésnek.
5 tipp a pelenkakiütés elkerüléséhez:

  1. Cseréld a pelenkát a legkevesebb nedvességnél is. A pelenka cseréje legtöbbször 2-3 óránként kellene történjen, de ez függ a babától is.
  2. Próbálkozz többféle pelenkával vagy törlőkendővel. Ugyanúgy, mint ahogy a pelenkák különböző típusúak, és különbözőképpen nyújtanak védelmet, hasonlóan a nedves törlőkendők is különböző fokú védelmet biztosítanak. Lehet, hogy más pelust fogtok használni nappalra, mint éjszakára, de ez nem probléma. A pelenkakiütésnek NEM ez lesz az oka!
  3. Távolíts el minden vizelet- és székletnyomot a baba bőréről. A tisztítását végezd mindig elölről hátrafelé, ez nagyon fontos, különösen a kislányok esetében.
  4. Pelenkacsere rutin feladat lesz. :) Amit nap mint nap követned kell a pelenka okozta irritáció elkerülése érdekében. Például cserélj pelenkát rögtön, ahogy a gyerek felébredt, javasolják evés után és elalvás előtt is a pelus cserét, de ez is baba függő, hogy kinél mi válik be.
  5. Használj pelenkairritáció elleni krémet. Kétféle kezelés létezik a fertőzések ellen: amelyek petróleumot tartalmaznak és amelyek cink-oxidot. Célszerű olyan pelenkázó krémet választani:
  • ami gazdaságos, mert egy popsikenés alkalmával kevés is elég belőle,
  • amitől nem lesz vastagon fehér a baba egyébként is érzékeny feneke,
  • ami hagyja lélegezni és frissen tartja a babapopsit.
  • Az is szempont egy babakrém esetén, hogy természetes,
  • gyógynövényi összetevőkből készüljön, mint a kamilla, panthenol, ezek ugyanis gyulladáscsökkentő és hámosító hatással is bírnak.
Babatestapolas.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése